Veelgestelde vragen
makkelijk op een rijtje

We hebben geprobeerd geneesmiddelentekort.nl zo makkelijk mogelijk in te richten. Uiteraard helpen wij u nu graag snel op weg. Kijk daarom gerust of uw vraag hieronder al staat. Ook dat scheelt weer onnodig zoeken naar een oplossing.

Veelgestelde vragen
makkelijk op een rijtje

We hebben geprobeerd geneesmiddelentekort.nl zo makkelijk mogelijk in te richten. Uiteraard helpen wij u nu graag snel op weg. Kijk daarom gerust of uw vraag hieronder al staat. Ook dat scheelt weer onnodig zoeken naar een oplossing.

De levertijd van de geneesmiddelen worden aangeduid met de beschikbaarheidsindicator in de volgende kleurcodes:

  • Groen =  levertijd 1 á 2 werkdagen
  • Geel = levertijd 3 á 4 werkdagen
  • Oranje = levertijd op aanvraag
  • Rood = In ons assortiment maar helaas ‘tijdelijk’ niet leverbaar

Na ontvangst van uw bestelling of aanvraag gaan wij aan de slag om deze zo snel mogelijk te leveren. Op basis van de aangegeven beschikbaarheidsindicatie zullen wij de bestelling aan u leveren. Indien er afwijkingen zijn omtrent het bestelde geneesmiddel of de levertijd hiervan, zullen wij hierover persoonlijk contact met u opnemen.

Geneesmiddelentekort.nl is een initiatief van Eureco Pharma B.V.. Als dochteronderneming in Duitsland, voert Active Pharma GmbH de bestellingen in geneesmiddelentekort.nl uit.

Uw orderbevestiging, levering en facturen ontvangt u daarom van Active Pharma GmbH.

Absoluut. Wanneer er geen alternatief geneesmiddel voor een tekort is gevonden, vragen wij bezoekers dit direct te melden. Wij gaan vervolgens met die aanvraag aan de slag. Zodra wij een beschikbaar en betrouwbaar alternatief geneesmiddel hebben gevonden, voegen wij het ook toe aan ons actuele, online assortiment.

Geneesmiddelentekort.nl geeft alleen advies over mogelijke alternatieven en leveringsmogelijkheden. De beoordeling en eindverantwoordelijkheid ligt bij de voorschrijver en/of apotheker van het geneesmiddel.

Maandag t/m vrijdag zijn wij bereikbaar van 08.30 uur tot 17.00 uur per telefoon via 088 1800 550 of per mail via sales@geneesmiddelentekort.nl.

Indien er sprake is van spoed buiten reguliere kantooruren kunt u contact opnemen met de spoeddienst van Eureco Pharma via het telefoonnummer 06 81 027 321.

Prijzen zijn enkel zichtbaar voor geregistreerde klanten na het inloggen op geneesmiddelentekort.nl

Via ons registratieformulier kunnen apotheken zich registeren om gebruik te maken van deze dienst. Na ontvangst van een aanvraag voor een account, verwerken wij de gegevens in ons systeem. Wanneer na controle alle gegevens correct zijn bevonden, maken wij uw account aan. U ontvangt uw persoonlijke logingegevens per e-mail.

Ga voor het aanmaken een account naar Inloggen in het hoofdmenu. Hier kunt u zich registreren via ons registratieformulier. Om te kunnen verifiëren of u een geregistreerde apotheker bent, stellen wij u een aantal vragen. Na controle van uw gegevens, maken wij voor u een account aan en ontvangt de logingegevens per e-mail.

Om te zorgen dat uw gegevens in het gehele systeem correct worden gewijzigd, kunt u uw wijzigingen mailen naar sales@geneesmiddelentekort.nl.

Heeft u een klacht over deze zoekmachine, een levering of een klacht van een andere aard? Mail deze dan naar  sales@geneesmiddelentekort.nl.

Wanneer het IGJ een tijdelijke toestemming verleent voor het importeren van een bepaald geneesmiddel, kunt u tijdens die periode een alternatief geneesmiddel kopen in het buitenland zonder verdere ontheffing. Door de afgifte van deze tijdelijke toestemming, komen deze geneesmiddelen in aanmerking voor een vergoeding bij de zorgverzekeraar.

Geneesmiddelen met een tijdelijke toestemming van het IGJ worden door geneesmiddelentekort.nl per eerst volgende mogelijkheid zichtbaar in de G-standaard index. De geneesmiddelen zijn hierdoor makkelijker aan te schrijven en mogelijk te declareren bij de zorgverzekeraar.

Indien er geen tijdelijke IGJ toestemming is afgegeven en u toch een geneesmiddel wenst te importeren zonder een handelsvergunning, dan gelden hieraan voorwaarden. De voorschrijver en apotheek van het geneesmiddel is verantwoordelijk voor dit aanvraagproces. Meer informatie kunt u vinden op:

www.igj.nlsurvey.igj.nl

Wilt u een levering retourneren? Neem hier dan contact over op met ons via sales@geneesmiddelentekort.nl.

Er is veel aandacht besteed aan de inhoud van deze website. Ondanks deze constante zorg, kan het voorkomen dat de informatie die hier wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Als op de website verstrekte informatie tekortkomingen of fouten vertoond zijn, zullen wij de grootst mogelijke inspanning leveren om dat zo snel mogelijk te corrigeren. Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor directe of indirecte schade die ontstaat uit het gebruik van deze website en de daarin ter beschikking gestelde informatie.

Onze algemene voorwaarden kunt u lezen op:

Algemene voorwaarden

Wettelijke feestdagen Nederland & Duitsland 2022

Nederland en Duitsland kennen verscheidene officiële feestdagen. Tijdens deze officiële feestdagen zal Geneesmiddelentekort.nl/ Activa Pharma gesloten zijn. Gelieve er rekening mee te houden dat er op deze dagen geen uitleveringen plaats vinden. Onderstaand kunt u de officiële feestdagen vinden. Indien er sprake is van spoed kunt u contact opnemen met de spoeddienst van Eureco Pharma via het telefoonnummer 06 81 027 321.

Feestdagen Nederland

Goede Vrijdag; vrijdag 15 april 2022

Pasen; zondag 17 en maandag 18 april 202

Koningsdag; woensdag 27 april 2022

Hemelvaartsdag; donderdag 26 mei 2022

Pinksteren; zondag 5 juni en maandag 6 juni 202

Kerstmis; zondag 25 december en maandag 26 december 2022

 

Feestdagen Duitsland

Karfeitagl; vrijdag 15 april 2022

Ostermontag; maandag 18 april 2022

Christi Himmelfahrt; donderdag 26 mei 2022

Pfingstmontag; maandag 6 juni 2022

Fronleichnam; donderdag 16 juni 2022

Tag der deutschen Einheit; maandag 03 oktober 2022

Allerheiligen; dinsdag 1 november 2021

Weinachtsfeiertag; zondag 25 december en maandag 26 december 2022

Toch nog een vraag?
Stel deze gerust.

Neem contact met ons opIs er een
tekort?

Wij lossen het
graag op!

Is er een tekort?

Wij lossen het graag op!

Op is op… en dan komen wij in beeld